Twee vrienden: een blik op de samenwerking tussen Financieel Adviesbureau Gerrits en Kop Advocaten

succesverhaal
28.8.2023

Het is niet elke dag dat je een financieel adviseur tegenkomt die niet alleen je cijfers begrijpt, maar ook de mens achter de cijfers. Roel Kop, de drijvende kracht achter Kop Advocaten, ontdekte dit toen hij in 2015 in contact kwam met Alfred Gerrits van Financieel Adviesbureau Gerrits. Wat begon als een aanbeveling van een wederzijdse vriend, groeide uit tot een samenwerking die verder ging dan alleen cijfers.

Een ontmoeting die het verschil maakte

Roel herinnert zich nog goed hoe hij in contact kwam met Alfred Gerrits. "Ik ben in contact gekomen met Alfred en zijn organisatie omdat ik zelf ging scheiden. Toen sprak ik een wederzijdse vriend en cliënt, en die zei: dan moet je eens met Gerrits gaan praten. Alfred, die zelf ook een scheiding had meegemaakt, adviseerde me op financieel gebied en vergat nooit de menselijke kant" vertelt Roel. Deze combinatie van professionaliteit en empathie maakte een diepe indruk op hem.

"Alfred was als het ware zelf ervaringsdeskundige omdat hij ook zelf gescheiden is. Aan de ene kant adviseerde hij mij financieel, maar hij vergat nooit de menselijke kant."

De persoonlijke benadering en diepgaand inzicht in de zakelijke wereld, maakt Financieel Adviesbureau Gerrits uniek. Ze begrijpen dat cijfers en resultaten nietszeggend zijn zonder de juiste context.

Een band die verder gaat dan zaken doen

Roel's relatie met Alfred is er één van wederzijds respect en vriendschap. "Wij zijn twee vrienden, jij en ik," zegt en zingt Roel, een sentiment dat de kern van hun samenwerking weerspiegelt. Deze persoonlijke band heeft niet alleen geleid tot een succesvolle zakelijke relatie, maar heeft Roel ook geïntroduceerd in de gemeenschap van Wijchen. Mede hierdoor is Roel lid geworden van de businessclub AWC Wijchen. Hij ervaart dit lidmaatschap als een verrijking, zowel op persoonlijk, als zakelijk vlak. De club biedt hem de gelegenheid om te netwerken, nieuwe contacten te leggen en zijn zakelijke horizon te verbreden, allemaal binnen de warme en gastvrije sfeer van Wijchen.

Altijd bereikbaar, altijd daar

Een van de grootste voordelen van het werken met Financieel Adviesbureau Gerrits is hun bereikbaarheid. "Jullie zijn altijd bereikbaar," merkt Roel op, wijzend op zowel hun fysieke nabijheid in het karakteristieke pand als hun telefonische beschikbaarheid. Maar bereikbaarheid is slechts het topje van de ijsberg als het gaat om de waarde die het bureau biedt.

Roel spreekt met bijzondere waardering over Alfred's vaardigheden in onderhandelingen.

"In onderhandelen is Alfred echt magnifiek," zegt hij. Roel benadrukt hoe Alfred's oordeelsvorming altijd spot-on is, zelfs in gespannen situaties. "Wanneer ik een keer woorden heb of een verhitte discussie, net niet uitmondend in een ruzie, en ik ga naar hem toe om te zeggen dat ik een fout heb gemaakt, luistert hij. En dan, als een soort Romeinse keizer, geeft hij me advies over wat ik moet doen. Hij heeft eigenlijk altijd gelijk. Zijn oordeelsvorming is heel menselijk en rechtvaardig."

Zowel juridisch als financieel

Roel haalt ook een specifieke situatie aan waarin Alfred's expertise in het juridische veld duidelijk naar voren kwam.

"Eens zat Alfred in een procedure die hij zelf niet kon afhandelen. Toen nam hij de rol op zich als klant van mijn ex-vrouw, die ook advocaat is, en voerde hij als klant en adviseur de procedure uit."

Roel benadrukt hoe Alfred niet alleen luistert, maar ook echt begrijpt hoe de juridische en financiële werelden met elkaar verweven zijn. "Hij weet hoe de hazen lopen, vooral in de vertaalslag van financieel naar juridisch en vice versa. Dat spelletje snapt hij heel goed." De combinatie van bereikbaarheid, expertise en menselijkheid maakt Financieel Adviesbureau Gerrits een onmisbare partner voor Roel en vele anderen.

Neem de stap naar persoonlijk financieel advies

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Roel en wil je ook een financieel adviseur die verder kijkt dan alleen de cijfers? Neem dan vandaag nog contact op met Financieel Adviesbureau Gerrits. Ontdek hoe zij jouw zakelijke en persoonlijke financiële doelen kunnen helpen realiseren.

Volgende verhaal

succesverhaal
20.3.2024

Het verhaal van Newasco: “Prognoses van Gerrits waren altijd spot-on”

Bij Newasco, een toonaangevende wasserij met meer dan 100 personeelsleden, geleid door de broers Robert en Paul van Houten, staat innovatie en vooruitgang in de wasserijsector centraal. Hun samenwerking met Financieel Adviesbureau Gerrits, die 25 jaar geleden begon, was een cruciaal moment in een periode van aanzienlijke bedrijfsexpansie en -verplaatsing.
+

Gerrits nieuwsbrief

Maandelijkse financiële kost in je mailbox.